BinnenkortNieuws

De Kleine Komedie brengt Eline Vere

Actrice Pauline Greidanus en bariton Hans Pieter Herman brengen op woensdag 1 juli in De Kleine Komedie een muzikaal theaterprogramma rond de beroemde roman Eline Vere van Louis Couperus. Bo van der Meulen schreef het script en vertelt, pianist Gilbert den Broeder stelde de muziek samen en begeleidt.

De Kleine Komedie in Amsterdam.
De Kleine Komedie in Amsterdam.

De muziektheatervoorstelling brengt het publiek terug naar de wereld van Eline Vere, die draait om haar liefde voor haar verloofde Otto en haar gefantaseerde liefde voor de beroemde bariton Fabrice. Het wordt, aldus de makers, “een dramatische en gevoelige avond”.

De muziek in het programma bestaat uit liederen en aria’s van onder anderen Fauré, Duparc, Schumann, Wagner, Gounod, Mozart en Massenet, met onder meer aria’s uit Hamlet, Le tribut de Zamora en Tannhäuser.

De voorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Belvedere-concours dat deze week in Amsterdam plaatsvindt. De voorstelling begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van De Kleine Komedie in Amsterdam.

Vorig artikel

Heftig boegeroep bij première Guillaume Tell

Volgend artikel

Villazón ensceneert heerlijke Rondine

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.