Nieuws

Place de l’Opera blijft vaste ontmoetingsplek voor operaliefhebbers

De passie en bovenal het doorzettingsvermogen van Jordi Kooiman leidden in 2008 tot een onafhankelijk operaplatform op het drukke internet.

Vertrekkend Place de l’Opera-hoofdredacteur Jordi Kooiman. (© Place de l’Opera)

Sindsdien is Place de l’Opera  onder zijn bezielende leiding uitgegroeid tot een niet meer weg te denken journalistiek magazine. Duizenden liefhebbers kunnen er terecht voor hun dagelijkse, of wekelijkse dosis opera-informatie. 

Na dertien jaar (en 5000 artikelen van zijn hand) heeft Jordi besloten de leiding van Place de l’Opera aan mij over te dragen. Ik zal er alles aan doen om ‘zijn’ Place de l’Opera een vaste plek op het internet te laten behouden en de trouwe bezoekers van het magazine te blijven informeren over opera, vocale concerten en festivals.

Continuïteit

Er zullen in de eerste maanden niet of nauwelijks veranderingen merkbaar zijn. Recensies en artikelen van de hand van de vertrouwde medewerkers, de volle agenda, de wekelijkse tips en wat dies meer zij, zullen met dezelfde regelmaat blijven verschijnen.

Door mijn reizende bestaan tussen Londen en Barcelona zal er mogelijk wat meer aandacht zijn voor producties aldaar, zeker als er Nederlandse artiesten actief zijn. Net als in de eerste dertien jaar onder Jordi’s leiding, zullen de kwaliteit van de artikelen en de aandacht voor een breed aanbod aan operaproducties, de hoogste prioriteit hebben. Er zal in de toekomst zeker ruimte voor nieuwe rubrieken komen en uw suggesties zijn altijd welkom.

Place de l’Opera werd geboren uit de passie van Jordi Kooiman en kwam tot bloei door de gedeelde passie van alle medewerkers. Mijn passie voor opera is groot, mijn liefde voor het verbreiden van die passie mogelijk nog groter. Laten we die gezamenlijke passie blijven delen en vooral heel veel samen blijven komen op Place de l’Opera.

 

Logo place de l opera

Bo van der Meulen
Vorig artikel

Seizoen De Nationale Opera 2022/2023

Volgend artikel

Kát’a Kabanová in goede handen bij Canellakis

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen