Binnenkort

Metropolitan Opera brengt Aida in bioscoop

De Metropolitan Opera zendt zaterdag 24 oktober voor de tweede keer dit seizoen een opera uit in bioscopen over de hele wereld. Het gaat om een productie van Aida, met solisten als Violeta Urmana en Johan Botha.

Filmposter van de Aida-productie.
Filmposter van de Aida-productie.

De Metropolitan Opera scoort goed met haar initiatief uit 2006 om bepaalde operaproducties uit te zenden in bioscopen over de hele wereld. De goedkope manier om topsolisten te zien slaat in veel plaatsen aan.

Dit seizoen staan er negen uitzendingen op het programma. Twee weken geleden begon de serie met een omstreden Tosca, morgen (24/10) wordt de reeks voortgezet met Aida – waarschijnlijk heel wat minder controversieel.

De regie is van Stephen Pickover, Daniele Gatti maakt een langverwachte comeback bij het beroemde operahuis.

In de cast zitten zangers als Violeta Urmana (Aida), Dolora Zajick (Amneris), Johan Botha (Radamès) en Carlo Guelfi (Amonasro).

In Nederland zenden onder meer de bioscopen van Pathé de productie uit. Ook CineMec – een grote bioscoop langs de A12 bij Ede – doet mee aan de Met-uitzendingen.

Vorig artikel

Bayreuther Festspiele nu al uitverkocht

Volgend artikel

DNO herhaalt Donizetti’s plattelandskomedie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.