Buitenlands nieuwsNieuws

Bayreuther Festspiele nu al uitverkocht

De Bayreuther Festspiele van 2010 is nu al uitverkocht, ondanks dat de kaarten duurder zijn geworden. Het aantal aanvragen was een veelvoud van het aantal beschikbare kaarten.

Bayreuth is een gewilde operabestemming. Iedere zomer worden er tijdens een festival tal van Wagner-producties opgevoerd in het door de componist zelf gebouwde Festspielhaus. En ieder jaar is het weer worstelen voor een kaartje.

De voorstellingen voor 2010 zitten inmiddels alweer vol. Een woordvoerder van de Festspiele liet weten dat er het aantal aanvragen dat binnen was gekomen een veelvoud was van het aantal beschikbare kaarten, aldus persbureau dpa.

Daarmee zet Bayreuth haar succesverhaal voort. Vorig jaar waren er 438.000 aanvragen, terwijl er maar 54.000 kaarten in de vrije verkoop zaten.

De Festspiele opent op 25 juli 2010 met een nieuwe productie van Lohengrin. Verder staat uiteraard Der Ring des Nibelungen op het programma (de laatste keer in een regie van Tankred Dorst) en is onder meer Die Meistersinger von Nürnberg te zien in een enscenering van festivalleidster Katharina Wagner.

Vorig artikel

Drie debatten over toekomst muziektheater

Volgend artikel

Metropolitan Opera brengt Aida in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.