BinnenkortNieuws

Reisopera start nieuw seizoen OperaLunches

De Nederlandse Reisopera start op maandag 21 september een nieuw seizoen OperaLunches in Theater Concordia in Enschede. Sopraan Lilian Farahani en tenor Linard Vrielink verzorgen de eerste lunch, begeleid door Mark Toxopeus op de vleugel.

Sopraan Lilian Farahani (foto: Allard Willemse).
Sopraan Lilian Farahani (foto: Allard Willemse).

De Reisopera en Theater Concordia organiseren de OperaLunches om jong muziektheatertalent op een informele wijze voor het voetlicht te brengen. Bezoekers kunnen voor 3,75 euro een lunchbox kopen en die maaltijd tijdens het beluisteren van het concert (10 euro toegang) verorberen. Het concert duurt van 12.30 tot 13.30 uur.

De eerste OperaLunch van dit seizoen wordt verzorgd door drie operatalenten die voor het eerst bij de Reisopera te zien zullen zijn. Sopraan Lilian Farahani studeerde aan de Dutch National Opera Academy en zong de afgelopen seizoenen rollen bij onder meer Opera Zuid, De Nationale Opera en Holland Opera. Tenor Linard Vrielink studeerde in Amsterdam en was de afgelopen jaren te gast in onder meer Berlijn en München. Pianist Mark Toxopeus studeerde eveneens in Amsterdam en is naast zijn werk als liedbegeleider ook solopianist en pianist/arrangeur bij het Rodion Trio.

Farahani, Vrielink en Toxopeus brengen fragmenten uit onder meer Il matrimonio segreto, The Mikado, Così fan tutte en L’elisir d’amore.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van Theater Concordia. Na het eerste lunchconcert op 21 september zijn er nog OperaLunches op 30 november, 25 januari, 29 februari en 25 april.

Vorig artikel

Muziek rond Maarten Maartens

Volgend artikel

Nationale Opera lanceert foyeravonden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.