BinnenkortNieuws

Anna Netrebko opent Live in HD-seizoen

Het tiende seizoen van de populaire Live in HD-serie van de Metropolitan Opera wordt op zaterdag 3 oktober geopend met Il trovatore van Giuseppe Verdi. Sopraan Anna Netrebko zingt Leonora, naast onder anderen Yonghoon Lee en Dmitri Hvorostovsky.

Anna Netrebko als Leonora (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).
Anna Netrebko als Leonora (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).

Meer dan 2.000 filmtheaters in 70 verschillende landen doen dit seizoen mee aan de Live in HD-serie van de Metropolitan Opera. In Nederland zijn de live-vertoningen vanuit het New Yorkse operahuis te beleven bij onder meer CineMec in Ede, vele vestigingen van Pathé en Foroxity Limburg.

De Metropolitan Opera vertoont dit seizoen tien producties, waarvan zes nieuwe. Zoals gebruikelijk is de Russische sopraan Anna Netrebko de ster van de openingsvoorstelling. Dit keer neemt ze de partij van Leonora uit Verdi’s Il trovatore onder handen; een rol waarin ze in New York nog niet te zien was.

Naast Netrebko staan Yonghoon Lee als Manrico (eveneens een New Yorks roldebuut), Dolora Zajick als Azucena en Dmitri Hvorostovsky als Conte di Luna. Verder is Stefan Kozán te horen als Ferrando.

De productie wordt gedirigeerd door Marco Armilitato en is geënsceneerd door David McVicar. Zijn regie stamt uit 2009.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Indringende Greek Passion in Essen

Volgend artikel

Cultuurprijs Limburg voor Het Geluid

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. Maarten-Jan Dongelmans
  28 september 2015 at 11:06

  Inmiddels ook in het splinternieuwe CineMec Utrecht te zien.

 2. John de Jong
  28 september 2015 at 21:22

  Minstens zo bijzonder als het Met-debuut van Netrebko als Leonora is dat Dmitri Hvorostovsky zal zingen. Tussen twee behandelingen tegen zijn hersentumor in, heeft hij enkele voorstellingen in New York gehouden. Bijzonder.
  Alle goeds voor deze fijne zanger.

 3. Maarten-Jan Dongelmans
  28 september 2015 at 22:25

  Daar sluit ik mij van harte bij aan. Toi, toi, toi Dmitri!