Home » Binnenkort, Nieuws

Nieuwe tournee van Wien bleibt Wien

3 december 2015

door

Dirigent Jeroen Weierink gaat aan het einde van dit jaar opnieuw op tournee met het programma Wien bleibt Wien. Met zijn Habsburgs Strauss Orkest speelt hij repertoire van onder anderen Strauss, Von Suppé en Schrammel. Morschi Franz en Natalia Kraevsky soleren.

Wien bleibt Wien 2Wien bleibt Wien was vorig jaar rond de jaarwisseling ook in vele theaters en schouwburgen te zien. Het programma is bedoeld als ‘feest van herkenning’, met muziek van de grootmeesters van de Weense operette.

Het programma is dit jaar ververst. Johann Strauss jr. blijft onveranderd prominent aanwezig, met onder meer fragmenten uit Die Fledermaus en Der Zigeunerbaron en verschillende walsen en marsen. Verder klinkt muziek van onder anderen Franz von Suppé en Josef Schrammel.

Weierink leidt naast zijn Habsburgs Strauss Orkest twee solisten: tenor Morschi Franz, bekend van optredens bij onder anderen Willeke Alberti en André Rieu, en sopraan Natalia Kraevsky, bekend van optredens in de arena van Verona. Beiden waren ook vorig jaar van de partij.

Wien bleibt Wien is van 12 december tot en met 10 januari te zien in verschillende theaters in het land. Zie voor een overzicht de website van de Nationale Theaterkassa.

Hieronder de trailer van het programma:

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.