BinnenkortNieuws

Levental speelt in Borne en Amsterdam

De bijzondere en actuele voorstelling De Weg is komende week tweemaal te zien. In de voorstelling vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het verhaal van haar vlucht uit Oezbekistan naar een nieuw leven, een vlucht die uiteindelijk in Amsterdam eindigde.

De Weg - Ekaterina LeventalIn de voorstelling De Weg neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg begon in Tasjkent, waar ze opgroeide, en leidde van land naar land toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten.

In een regie van Chris Koolmees vertelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook over hoop voor de toekomst. De Weg toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden.

Sopraan Ekaterina Levental zong als soliste in producties van De Nationale Opera, werkte mee aan verschillende voorstellingen van Muziektheater Hollands Diep en vormt met Eva Tebbe het duo Bilitis. Afgelopen zomer sprak ze met Place de l’Opera over het verhaal van haar leven, dat leidde tot haar komst naar Nederland. Beluister hier de podcast.

De Weg is op donderdag 10 december te zien in Borne en op zondag 13 december in het Ostadetheater in Amsterdam, als onderdeel van de Muziektheaterdagen.

In de periode januari t/m mei 2016 is de voorstelling op verschillende plaatsen in Nederland en België te zien. Zie daarvoor de speellijst op de website van Ekaterina Levental.

Hieronder de trailer van de voorstelling:

Vorig artikel

Opera Vlaanderen herneemt La bohème

Volgend artikel

Bartoli en Villazón in het Concertgebouw

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.