BinnenkortNieuws

Bartoli en Villazón in het Concertgebouw

Eén van de meest geliefde diva’s van het Concertgebouw-publiek, mezzosopraan Cecilia Bartoli, keert op maandag 14 december terug in Amsterdam. Maar ze komt dit keer niet alleen: naast haar staat tenor Rolando Villazón. Samen zingen ze beroemde operamelodieën.

Rolando Villazón en Cecilia Bartoli zijn op tournee (© Douglas Kirkland for Zeiss Art Calendar).
Rolando Villazón en Cecilia Bartoli zijn op tournee (© Douglas Kirkland for Zeiss Art Calendar).

Cecilia Bartoli is een trouwe gast van het Concertgebouw. De afgelopen jaren bracht ze er vele succesvolle concerten, vaak gericht op het barokrepertoire. Dit keer zingt ze hoofdzakelijk belcantorepertoire van het beroemde trio Rossini, Donizetti en Bellini. Ook staan er fragmenten van Mozart op het programma.

Bartoli werkte afgelopen zomer samen met tenor Rolando Villazón in Iphigénie en Tauride bij de Salzburger Festspiele en maakt nu een grote Europese tournee met de Mexicaanse tenor. Villazón is, ondanks de stemproblemen waar hij de afgelopen jaren herhaaldelijk mee te kampen had, één van de bekendste en meest geliefde tenoren van dit moment.

Op het programma in het Concertgebouw staan bekende melodieën als ‘Una furtiva lagrima’ uit L’elisir d’amore en ‘Nacqui all’affanno… Non più mesta’ uit La Cenerentola. Er klinken ook diverse fragmenten uit Mozarts Così fan tutte en Rossini’s Otello.

Op instrumentaal gebied klinken de ouvertures van Così fan tutte, La Cenerentola en La scala di seta, aangevuld met het hoboconcert in es van Bellini. Het Orchestra La Scintilla zorgt voor de uitvoering, geleid door violiste Ada Pesch. Bartoli werkt vaak samen met La Scintilla.

Het concert in het Concertgebouw begint om 20.15 uur. Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Levental speelt in Borne en Amsterdam

Volgend artikel

Zes herinneringen aan Harnoncourt

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Il Grand'Inquisitor
    8 december 2015 at 19:54

    De “fuik” van “zotte” kelen….