AchtergrondFeaturedOperacast

Podcast: De weg van Ekaterina Levental

Ekaterina Levental kwam op 17-jarige leeftijd naar Nederland. Ze studeerde harp en zang aan verschillende conservatoria en behaalde in beide richtingen cum laude haar master. Ze zong rollen in een groot aantal producties, maar vertelt nu over haar eigen leven in De Weg. Een gesprek over vluchten, vechten en verdergaan.

Aan de keukentafel met Ekaterina Levental (foto: Place de l'Opera).
Aan de keukentafel met Ekaterina Levental (foto: Place de l’Opera).

Sopraan Ekaterina Levental zong als soliste in producties van De Nationale Opera, werkte mee aan verschillende voorstellingen van Muziektheater Hollands Diep en vormt met Eva Tebbe het duo Bilitis. Het bijzondere verhaal van haar jeugd in Tasjkent en haar vlucht uit Oezbekistan staat centraal in De Weg, een voorstelling die ze samen met Chris Koolmees maakte.

In dit interview praat Levental over de achtergronden van die productie en over haar werk en leven in Oezbekistan en Nederland. Meer informatie vindt u op www.ekaterina.nl.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform is Podcast Addict een veelgebruikte app voor smartphone of tablet. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Place de l’Opera’ intypt, komt u vanzelf bij onze podcasts.

Vorig artikel

Opera in de media: week 27

Volgend artikel

Bioscopen vertonen Rossini's Guillaume Tell

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.