Home » Achtergrond, Featured, Operacast

Podcast: De weg van Ekaterina Levental

Amsterdam26 juni 2015

door

Ekaterina Levental kwam op 17-jarige leeftijd naar Nederland. Ze studeerde harp en zang aan verschillende conservatoria en behaalde in beide richtingen cum laude haar master. Ze zong rollen in een groot aantal producties, maar vertelt nu over haar eigen leven in De Weg. Een gesprek over vluchten, vechten en verdergaan.

Aan de keukentafel met Ekaterina Levental (foto: Place de l'Opera).

Aan de keukentafel met Ekaterina Levental (foto: Place de l’Opera).

Sopraan Ekaterina Levental zong als soliste in producties van De Nationale Opera, werkte mee aan verschillende voorstellingen van Muziektheater Hollands Diep en vormt met Eva Tebbe het duo Bilitis. Het bijzondere verhaal van haar jeugd in Tasjkent en haar vlucht uit Oezbekistan staat centraal in De Weg, een voorstelling die ze samen met Chris Koolmees maakte.

In dit interview praat Levental over de achtergronden van die productie en over haar werk en leven in Oezbekistan en Nederland. Meer informatie vindt u op www.ekaterina.nl.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform is Podcast Addict een veelgebruikte app voor smartphone of tablet. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Place de l’Opera’ intypt, komt u vanzelf bij onze podcasts.

Play

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.