Home » Binnenkort, Nieuws

Holland Opera brengt Roodhapje met kerst

Amersfoort10 december 2015 Geen reacties

Jeugdoperahuis Holland Opera speelt in de kerstvakantie een nieuwe voorstelling: Roodhapje. Het werk van componist Steven Kamperman wordt vanaf 20 december uitgevoerd in de Veerensmederij in Amersfoort.

RoodhapjeRoodhapje is net iets anders dan het klassieke sprookje. Zo heeft de Wolf een vriend in zijn spiegelbeeld, dat zorgt voor de twist in het verhaal”, schrijft Holland Opera. “De herkenbare thema’s als groot worden, ouder worden en niet geaccepteerd worden, vormen de rode draad in het verhaal.”

Steven Kamperman heeft Roodhapje gecomponeerd op een libretto van regisseur Joke Hoolboom, die zich op haar beurt baseerde op de gelijknamige toneeltekst van Imme Dros.

“Roodkapje is voor mij een oersprookje”, zegt Kamperman. “Het gaat over thema’s als levenslust tegenover gevaar. Tegenover die oerkant staat ook het persoonlijke: de hoofpersonen zijn heel menselijk en invoelbaar. Ze dragen elk een eigen muzikale wereld met zich mee, die zich – naarmate ze elkaar beter leren kennen – steeds meer vermengt tot de ongrijpbare sprookjeswereld van Roodhapje.”

Roodhapje wordt uitgevoerd door slagwerk en gitaar, een driekoppige cast en een kinderkoor. De cast bestaat uit sopraan Leonie van der Wal (Roodkapje), sopraan Madieke Marjon (grootmoeder) en tenor Niek Idelenburg (wolf). Het koor wordt gevormd door kinderen van Scholen in de Kunst.

Roodhapje is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en wordt van 20 december tot en met 3 januari vrijwel dagelijks uitgevoerd. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.