BinnenkortNieuws

McCrays zangstudio geeft benefietconcert

De McCray International Studio of Vocal Arts geeft op 18 december een benefietconcert voor het project Jonge Moeders van het Mondriaan College. De studio van tenor James McCray, leraar van onder anderen Eva-Maria Westbroek en Bastiaan Everink, voert juweeltjes uit het operarepertoire uit in Het Nutshuis in Den Haag.

James en Prizrenka McCray.
James en Prizrenka McCray.

Na 35 jaar lang overal ter wereld opgetreden te hebben als tenor, begon de Amerikaan James McCray in 1994 les te geven. In 1997 verhuisde hij zijn International Studio of Vocal Arts naar Nederland, op verzoek van veel Nederlandse zangers die hij lesgegeven had. Samen met zijn echtgenote Prizrenka Petković McCray geeft hij nu al bijna twintig jaar zangcoaching in Den Haag.

Door de jaren heen coachten de McCrays zangers als Eva-Maria Westbroek, Frank van Aken, Nanco de Vries, Bastiaan Everink, Jaco Huijpen en Marco Bakker.

De nieuwe lichting talenten die momenteel bij de studio les krijgen, verzorgen op 18 december het benefietconcert in Den Haag. Op het programma van het concert staan operafragmenten van Verdi, Puccini, Rossini, Bernstein, Gershwin en Sondheim.

De opbrengst van het concert komt ten goede aan het project Jonge Moeders, een initiatief dat schooluitval onder jonge moeders wil voorkomen. Het project wordt gesteund door netwerkorganisatie Zonta International.

Het concert vindt plaats in Het Nutshuis en begint om 19.30 uur. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van Zonta aan Zee.

Vorig artikel

Metropolitan Opera viert 10 jaar Live in HD

Volgend artikel

Opera in de media: week 51

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.