BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Saris en Jansen treden op in Finse Bohème

De Nederlandse tenor Anton Saris zingt in januari de rol van Rodolfo in La bohème bij Vaasa Opera in Finland. De eveneens Nederlandse regisseur Elsina Jansen verzorgt de enscenering.

Scène uit La bohème bij Vaasa Opera (© Jyrki Tervo).
Anton Saris en Julia Sitkovetsky in La bohème bij Vaasa Opera (© Jyrki Tervo).

De productie van La bohème trapt het 60-jarige jubileum af van Vaasa Opera, het op één na grootste operagezelschap van Finland. In het theater in de West-Finse studentenstad zal Puccini’s klassieker van 9 tot en met 30 januari tien keer te zien zijn.

Elsina Jansen is gevraagd voor de regie. Jansen is in Nederland bekend van haar gezelschap Opera op Zak en van ensceneringen bij onder meer het Grachtenfestival, de Nederlandse Reisopera, Opera Trionfo, HET Symfonieorkest en de Dutch National Opera Academy.

Anton Saris is minder bekend in eigen land, maar maakt daarbuiten flink carrière. De tenor was vorig jaar al eens te gast bij de Vaasa Opera. Toen zong hij Eisenstein in Die Fledermaus. Nu zingt hij de rol van Rodolfo, met onder meer de beroemde aria ‘Che gelida manina’.

De bekende violist/dirigent Dmitry Sitkovetsky leidt een deel van de voorstellingen. Zijn dochter Julia Sitkovetsky zingt de rol van Mimì. Andere solisten zijn onder anderen Ann-Christin Högnabba, Riku Pelo, Jussi Hardwood en Niklas Spångberg.

Zie voor meer informatie de website van Vaasa Opera.

Vorig artikel

Reisopera brengt familieopera van Menotti

Volgend artikel

Stem nu: Opera van het Jaar 2015

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.