Binnenkort

Deirdre Angenent bezingt de liefde in Ede

Deirdre Angenent geeft op zaterdag 16 januari een liedrecital in de Edesche Concertzaal. De Nederlandse sopraan bezingt de liefde met liederen van onder anderen Dvorák, Wagner, Richard Strauss en Barber. Peter Nilsson begeleidt.

Deirdre Angenent (© Maurice Lammerts van Bueren).
Deirdre Angenent (© Maurice Lammerts van Bueren).

Over succes hoeft Deirdre Angenent niet te klagen. Ze viel in 2014 drievoudig in de prijzen bij het Internationaal Vocalisten Concours en vulde haar prijzenkast vorig jaar aan met de Grand Prix de l’Opéra in Boekarest, de derde prijs van de Leyla Gencer Competition in Istanbul, de derde prijs van de Elizabeth Connell Prize in Sydney en de hoofdprijs van de Valsesia Musica International Voice Competition.

Gelauwerd en wel begint ze het nieuwe jaar met een recital in Ede. Ze zingt liederen over de liefde en de nacht. Samen met pianist Peter Nilsson selecteerde ze repertoire van Antonín Dvorák, Richard Strauss, Joseph Marx, Richard Wagner, Samuel Barber en Aaron Copland.

Angenent zingt bijvoorbeeld acht liederen uit de bundel Liefdesliederen van Dvorák. De Tsjechische componist inspireerde die composities op liederen die hij als 24-jarige voor één van zijn leerlingen had geschreven, op wie hij stapelverliefd was.

Ook op het programma staan de Wesendonck-Lieder van Wagner, die hij schreef op gedichten van zijn geliefde Mathilde van Wesendonck, en twee van de Four Songs van Barber.

Het volledige programma en andere details over het concert zijn te vinden op de website van de Edesche Concertzaal.

Op donderdag 14 januari geven Angenent en Nilsson een voorproefje van het recital in het programma Opium op 4, tussen 22.30 en 23.30 uur.

Vorig artikel

Opera in de media: week 2

Volgend artikel

Place de l'Opera bestaat zeven jaar

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.