BinnenkortNieuws

Sampson zingt Verlaine-liederen in Utrecht

Carolyn Sampson geeft op woensdag 20 januari een liedrecital in TivoliVredenburg in Utrecht. De Britse sopraan zingt liederen op teksten van Paul Verlaine, begeleid door Joseph Middleton op de piano.

Carolyn Sampson (© Marco Borggreve).
Carolyn Sampson (© Marco Borggreve).

Het optreden van Sampson is onderdeel van een project rond de Franse dichter Paul Verlaine en de liederen die componisten als Claude Debussy, Gabriel Fauré en Reynaldo Hahn op zijn teksten componeerden. Kort na het concert in Utrecht zal Sampson van het project een cd-opname maken.

Carolyn Sampson is een geliefde zangeres in Nederland. De afgelopen jaren trad ze er veelvuldig op. Zo was ze alleen al in 2015 driemaal te zien in het Concertgebouw: in de Johannes Passion, in Semele en in een liedrecital in de Kleine Zaal.

Het recital in TivoliVredenburg is onderdeel van de Serie Grote Zangers, die zich voorheen enkel in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam afspeelde, maar dit seizoen drie van de negen recitals in Utrecht heeft geprogrammeerd.

Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

Vorig artikel

Opera in de media: week 3

Volgend artikel

Brahms' requiem in Utrecht en Den Haag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.