BinnenkortNieuws

Opera 2.0 maakt voorstelling over Dumoulin

Het Limburgse gezelschap Opera 2.0 gaat een opera maken over de Maastrichtse wielrenner Tom Dumoulin. Het werk gaat op 10 augustus in première in het Openluchttheater Valkenburg, direct nadat Dumoulin op de Olympische Spelen de tijdrit heeft gereden. Dat berichten diverse media.

Tom Dumoulin. (© Bert de Boer / Creative Commons-licentie)
Tom Dumoulin. (© Bert de Boer / Creative Commons-licentie)

Tom Dumoulin is een tijdritspecialist die rijdt voor het team Giant-Alpecin. Hij is één van de favorieten voor de gouden medaille op het onderdeel tijdrijden tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De opera over Dumoulin wordt uitgevoerd door sopraan Fenna Ograjensek, bariton Sef Thissen en actrice Suzan Seegers. De partituur bestaat uit bekende opera-aria’s, die door journalist en presentator Frans Pollux in het Nederlands hertaald worden.

Volgens Thissen, samen met Ograjensek initiatiefnemer van Opera 2.0, laten de emoties en heroïek uit de wielersport zich goed vertalen naar een opera, zo zegt hij tegen De Limburger. Het sluit aan bij de doelstelling van het gezelschap: opera op een hedendaagse, laagdrempelige naar mensen brengen.

Het is de bedoeling dat de opera over Dumoulin op dinsdag 10 augustus direct na afloop van de tijdrit in Rio in première gaat in het Openluchttheater Valkenburg.

Vorig jaar produceerde Opera 2.0 de productie El Rey, over de omstreden Roermondse politicus Jos van Rey. Die voorstelling is dit jaar nog te zien in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen (8 mei) en De Oranjerie in Roermond (11 mei).

Tom Dumoulin was overigens zelf niet al te enthousiast over de aangekondigde plannen:

Vorig artikel

Gelauwerde Kitesj-productie op dvd gezet

Volgend artikel

Programma Verbier Festival 2016

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.