Binnenkort

Ring des Feuers: ode aan schilder Evert Thielen

Ter afsluiting van een tentoonstelling van Evert Thielen in het Limburgs Museum in Venlo wordt de nieuwe operavoorstelling Ring des Feuers uitgevoerd, een combinatie van Wagners muziek en Thielens schilderkunst. In de cast onder anderen Annemarie Kremer.

Annemarie Kremer zingt de rol van Brünnhilde in de nieuwe voorstelling Ring des Feuers. (© Isabel Abel)

Onder de titel De ogen van de meester is sinds februari werk van Evert Thielen te zien in het Limburgs Museum. De tentoonstelling viert het 50-jarige kunstenaarsjubileum van de in Venlo geboren schilder.

De voorstelling Ring des Feuers combineert Thielens werk met het magnum opus van Richard Wagner, Der Ring des Nibelungen. De productie is een initiatief van bariton Sef Thissen. De regie wordt gevoerd door Sybrand van der Werf. Hij neemt één motief uit de Ring, over de slapende Brünnhilde, en maakt er een op zichzelf staand sprookje van.

Muzikaal leider en arrangeur Robert Weirauch heeft fragmenten uit drie aktes van Die Walküre en Siegfried genomen en gearrangeerd voor twee piano’s en slagwerk. Sopraan Annemarie Kremer zingt de rol van Brünnhilde, tenor Frank van Aken is Siegfried en bariton Sef Thissen vertolkt Wotan.

Ring des Feuers is op 31 mei en 1 juni te zien, met bij succes een extra voorstelling op 2 juni. Zie voor meer informatie de website van het Limburgs Museum.

Vorig artikel

Emelyanova en Estèves sieren Fantasio

Volgend artikel

Emily Ansenk directeur Holland Festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.