BinnenkortNieuws

Lenneke Ruiten zingt in Serie Grote Zangers

Sopraan Lenneke Ruiten geeft op woensdag 9 maart een liedrecital in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Onder begeleiding van Thom Janssen combineert ze het Franse liedrepertoire met liederen van Richard Strauss.

Thom Janssen en Lenneke Ruiten. (© Emiel Janssen)
Thom Janssen en Lenneke Ruiten. (© Emiel Janssen)

Lenneke Ruiten maakt momenteel over de hele wereld carrière, met glansrijke optredens in onder meer Milaan, Salzburg en Brussel. In december zong de Nederlandse sopraan haar eerste hoofdrol bij De Nationale Opera: Gretel in Hänsel und Gretel van Humperdinck. Deze maand is ze terug in het land met heel ander repertoire: het lied.

De Serie Grote Zangers noemt Ruiten “een niet te missen grootheid”. Op 9 maart zingt de sopraan in de concertserie in het Amsterdamse muziekgebouw Franse liederen van Fauré, Chausson en Poulenc naast Duitstalige liederen van Richard Strauss. Daaronder de beroemde Vier letzte Lieder.

Ruiten wordt begeleid door haar vaste pianist, tevens echtgenoot, Thom Janssen. Hun concert wordt voorafgegaan door een voorprogramma van bariton Rubèn Plantinga, die liederen van Wolf, Schumann, Schubert en Fauré zingt.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Het Belcanto Festival maakt een doorstart

Volgend artikel

Discografie: Il matrimonio segreto

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.