Home » Binnenkort, Nieuws

Neven bezingt Spanje in Concertgebouw

Amsterdam9 maart 2016

door

Bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers geven op dinsdag 15 maart een voorproefje van hun nieuwe cd Rêves d’Espagne in het Concertgebouw in Amsterdam. Later volgen optredens in Cruquius en Den Haag.

Henk Neven en Hans Eijsackers.

Henk Neven en Hans Eijsackers.

Rêves d’Espange belicht het droombeeld dat vele componisten van Spanje hadden. Henk Neven en Eijsackers hebben gekozen voor repertoire van onder anderen Ibert, Sjostakovitsj, Albéniz, Mena, Granados en Ravel. Het verhaal van Don Quichot neemt daarhij een grote rol in. “Ik hoop dat deze cd u voor even laat dromen en boven uw alledaagse werkelijkheid laat uitstijgen, net als Don Quichot dat bij Sancho Pancha teweegbracht”, aldus Henk Neven.

In de Kleine Zaal van het Concertgebouw zingt Neven repertoire van zijn cd, begeleid door Eijsackers. Zo voert het duo de vier Chansons de Don Quichotte van Ibert uit, evenals de kleine cyclus Don Quichotte à Dulcinée van Ravel. Verder klinken er liederen van onder anderen Mudarra, De Anchietta, De Ribera, Mena, De la Torre, Morales en Esteve, in arrangementen van de Noor Arne Dørumsgaard.

Na het recital in Amsterdam herhalen Neven en Eijsackers hun programma in Museum Cruquius in Cruquius (2 april) en in de Nieuwe Kerk in Den Haag (9 april).

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.