AchtergrondBinnenkortFeaturedOperacast

Podcast: Nieuwe cd van Neven en Eijsackers

De nieuwe cd van bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers, Rêves d’Espange, wordt op 15 maart met een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw gepresenteerd. Place de l’Opera mocht meekijken bij de repetitie voor het concert in Amsterdam.

Reves d'Espagne
(© Marco Borggreve)

In september namen de bariton en zijn pianist hun derde album op. Er staat muziek op van onder anderen Ravel, Ibert, Sjostakovitsj en Dørumsgaard. Dromen over Spanje en de dromen van Don Quichot vormen de rode draad op de plaat.

Afgelopen week reisde Place de l’Opera met Henk Neven mee naar de repetitieruimte in Zaltbommel. Daar kwam het opgenomen materiaal met pianist Hans Eijsackers opnieuw tot leven. We spraken het duo over de cd en hun samenwerking en hoorden voor het eerst de opname van het lied ‘Chanson à Dulcinée’ van Ibert, zoals het op de cd staat.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform is Podcast Addict een veelgebruikte app voor smartphone of tablet. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij onze podcasts.

Vorig artikel

Opera in de media: week 11

Volgend artikel

Vermakelijke klucht van Rossini in Luik

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.