Binnenkort

The Audition drie keer in Pathé

De documentaire The Audition wordt drie keer uitgezonden tijdens het International Documentary Film Festival in Amsterdam: op 21, 22 en 27 november. The Audition volgt de deelnemers aan de National Council Auditions van de Metropolitan Opera in 2007.

Het International Documentary Film Festival (IDFA) laat van 19 november tot en met 29 november meer dan 300 documentaires zien op verschillende plaatsen in Amsterdam. Daarnaast worden er talkshows en feesten georganiseerd in het festivalcentrum Escape op het Rembrandtplein.

Eén van de documentaires die gedraaid zal worden is The Audition, van filmmaker Susan Froemke. De film draait rond de ruim twintig gelukkigen die in 2007 naar New York mochten om deel te nemen aan de laatste ronden van de National Council Auditions van de Metropolitan Opera.

De bedoeling van Froemke was om met haar documentaire de grote druk te laten zien die op de schouders van jonge artiesten rust. In tien minuten moeten ze zich in het immense operahuis van de Metropolitan bewijzen.

De eerste vertoning van The Audition is op zaterdag 21 november om 14.15 in Pathé de Munt. Ook de andere twee vertoningen zijn in die bioscoop. Die vinden plaats op 22 november (12.30 uur) en 27 november (22.00 uur).

De documentaire is een aanrader. Lees de recensie van Place de l’Opera. Zie ook de website van IDFA voor meer informatie.

Vorig artikel

Wegwijzers wijst tieners weg naar ‘opera’

Volgend artikel

Reisopera geeft origineel Haydn-feestje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

  1. 29 november 2009 at 10:27

    Leuke documentaire!

    Ik vond het helaas wel wat oppervlakkig.
    De Americanen zullen een enorme shock krijgen zodra ze de “echte” operawereld instappen. Nergers en zeker niet in Duitsland word je zo aardig behandeld en goed begeleid als in deze film. In de regel word je afgeblaft en zelfs uitgescholden en hebben ze absoluut geen geduld met je als je het de 1e keer niet goed doet…..
    Dit laten ze natuurlijk niet zien in deze documentaire, maar misschien zijn ze ook wel zo aardig en meelevend bij de MET, ik zal het eens aan mijn collega’s vragen.

  2. Basia Jaworski
    29 november 2009 at 16:00

    Ja, ze werden heel erg gepamperd, dat is waar, maar – zo was het toch?
    Het was een documentaire.

    En ik zou het beslist niet oppervlakkig noemen. Je kon kennis met de zangers en hun drijfveren nemen, je voelde met ze mee …
    En het einde … Ach! Het leven zelf heeft de film ingehaald.

  3. 30 november 2009 at 16:01

    Nee hoor, het is niet erg, maar ik vind het wel misleidend voor die jonge zangers en hun aanhang die denken dat zingen en de operawereld overal zo geweldig is als daar. Vooral de aanhang kan nog wel eens een geheel verkeerd beeld hebben en dat is als je als zanger die zich probeert te handhaven in die harde wereld van de opera soms een extra gevecht erbij!