BinnenkortNieuws

Holland Opera-producties naar Mannheim

Het Nationaltheater Mannheim gaat twee producties van Holland Opera op zijn repertoire zetten. De productie 4 Musketiers mag in november het festival Happy New Ears in Mannheim openen en in hetzelfde seizoen wordt een Duitse variant van Romeo & Zeliha opgevoerd.

Promobeeld van 4 Musketiers. De productie is nog tot en met 24 april in Nederland te zien.
Promobeeld van 4 Musketiers. De productie is nog tot en met 24 april in Nederland te zien.

Holland Opera is een in jeugdopera gespecialiseerd gezelschap, gevestigd in Amersfoort. Momenteel maakt het een tournee met 4 Musketiers, een opera van componist Oene van Geel en librettist/regisseur Joke Hoolboom. Holland Opera is uitgenodigd om met die productie het festival Happy New Ears van het Nationaltheater Mannheim te openen, dat van 20 t/m 27 november plaatsvindt .

Romeo & Zeliha is een productie uit 2002, over de onmogelijke liefde tussen een Nederlandse jongen en een Turks meisje. Holland Opera speelde die opera van Fons Merkies van 2002-2005 en maakte in 2012 een geactualiseerde productie. Het Nationaltheater Mannheim gaat voor komend seizoen een Duitse productie maken.

Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Vorig artikel

Amerfortissimo organiseert zesde editie

Volgend artikel

Operadirecteur Nando Schellen overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.