AchtergrondBinnenkortFeaturedOperacast

Podcast: tenor Erik Slik – so far, so good

Erik Slik werd geboren in Kampen, overwoog een opleiding voor musical, maar werd uiteindelijk klassiek zanger. Bij zijn auditie voor het conservatorium bleek dat de eisen hoog waren. “Ze waren daar niet makkelijk tevreden, daar kon ik dus veel leren”, vertelt de tenor in een interview met François van den Anker.

Erik Slik - Stephan Walzl
Erik Slik. (© Stephan Walzl)

Zowel oratorium, lied als opera heeft Erik Slik op zijn repertoire. Hij stond in producties van de Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera, maar zong ook in de NTR ZaterdagMatinee. Twee jaar was hij in Duitsland verbonden aan Theater & Philharmonie Thüringen. Sinds hij terug is in Nederland, is zijn agenda gevuld met heel verschillende producties en rollen.

Slik is lid van Frommermann, zingt vanaf 4 mei in Der Kaiser von Atlantis en staat als Don Ottavio in de locatieproductie Don Giovanni van Holland Opera in Utrecht. Kijk voor alle data op zijn persoonlijke website.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij onze podcasts.

Vorig artikel

Roerende Roméo et Juliette bij Israeli Opera

Volgend artikel

Balfes Satanella voor het eerst opgenomen

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.