BinnenkortNieuws

Claron McFadden zingt opera met swing

Sopraan Claron McFadden, jazzpianist Mike del Ferro en het Metropole Orkest onder Jules Buckley brengen op zondagochtend 8 mei het programma Italian Opera meets Jazz. McFadden zingt onder anderen Verdi en Puccini. Met swing.

Claron McFadden in het Concertgebouw. (© Eric Veenhuyzen)
Claron McFadden in het Concertgebouw. (© Eric Veenhuyzen)

Als zoon van tenor Leonard del Ferro groeide Mike del Ferro op in de opera. Zelf koos hij echter voor de piano en de jazz. Al laat hij zich op geen enkel vlak beperken en vindt hij inspiratie in muziek van alle continenten, aldus het Concertgebouw.

Eén van de succesvolste programma’s van Del Ferro is Italian Opera meets Jazz. Daarin worden klassiekers uit het operarepertoire verplaatst naar een “totaal andere, jazzy context”, zo beschrijft het Concertgebouw.

Op 8 mei vult de bekende sopraan Claron McFadden de operacomponent in die formule in, begeleid door Del Ferro en de strijkers van het Metropole Orkest. Op haar lessenaar staan bekende aria’s als ‘Recondita armonia’ en ‘Vissi d’arte’ uit Tosca, ‘La donna è mobile’ uit Rigoletto en ‘O mio babbino caro’ uit Gianni Schicchi. Ook zingt ze liederen als ‘Non ti scordar di me’ en ‘Torna a Surriento’ van De Curtis en het beroemde ‘Funiculì, Funicula’ van Denza.

Claron McFadden is een graag geziene gast op de Nederlandse tonelen. De Amerikaanse sopraan, woonachtig in Amsterdam, was de afgelopen jaren bij onder meer De Nationale Opera, het Holland Festival en Operadagen Rotterdam te zien en trad daarnaast op bij voorname gezelschappen en operahuizen in het buitenland.

Italian Opera meets Jazz begint om 11.00 uur en duurt een uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Roberto, Esa en Chris

Volgend artikel

Gerhahers volksliedjes zijn zwaar op de hand

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.