Binnenkort

Philippe Jaroussky debuteert in de Doelen

Countertenor Philippe Jaroussky maakt op 23 juni zijn debuut in de Doelen in Rotterdam. Hij zingt onder begeleiding van zijn eigen ensemble Artaserse het programma Schatten van de eerste opera’s, met muziek van onder anderen Cesti, Cavalli en Steffani.

Philippe Jaroussky. (© Simon Fowler)
Philippe Jaroussky. (© Simon Fowler)

Het concert van Jaroussky wordt georganiseerd door Fred Luiten Concertorganisatie. De afgelopen seizoenen maakte de countertenor vrijwel ieder jaar deel uit van de programmering van Fred Luiten, maar het concert op 23 juni wordt de eerste keer dat hij in Rotterdam staat.

Jaroussky treedt aan met Artaserse, een barokensemble dat hij in 2002 oprichtte. Het ensemble, vernoemd naar een opera van Leonardo Vinci, bestaat uit louter barokspecialisten. Volgens Fred Luiten Concertorganisatie behoort het tot de meest vooraanstaande barokorkesten.

In Schatten van de eerste opera’s gaat Jaroussky terug naar de ontstaanstijd van de kunstvorm opera: het begin van de zeventiende eeuw. Hij kiest fragmenten van componisten als Cesti, Cavalli, Rossi, Uccellini en Steffani. Het gros van het repertoire wordt zelden uitgevoerd.

Lezers van Place de l’Opera kunnen met 10 euro korting kaarten boeken voor de eerste rang. Ga naar de website van de Doelen, klik op ‘kaarten kopen’, log in of meld u aan en vul bij promotiecode in: vaste klant.

Hieronder een voorproefje. Jaroussky zingt het duet ‘Pur ti miro’ uit L’incoronazione di Poppea van Monteverdi, samen met Marie-Nicole Lemieux en zijn ensemble Artaserse:

Vorig artikel

Sopraan Patricia Petibon: heerlijk excentriek

Volgend artikel

Podcast: Ernst Munnekes veelzijdige werk

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.