BinnenkortNieuws

Neven zingt Mahler op Orlando Festival

Bariton Henk Neven is op 19 en 20 augustus te gast op het Orlando Festival in Limburg. Hij zingt de Kindertotenlieder van Mahler in een bewerking van Reinbert de Leeuw, begeleid door Gruppo Montebello onder Henk Guittart. Op het programma staan ook fragmenten uit Tristan und Isolde.

Henk Neven. (© Marco Borggreve)
Henk Neven. (© Marco Borggreve)

Het optreden van Henk Neven markeert het einde van de 35ste editie van het Orlando Festival, dat donderdag 11 augustus van start ging en de komende dagen op verschillende locaties in Limburg kamermuziekconcerten brengt.

Het concert draait om bewerkingen van hoogtepunten uit de Duits-Oostenrijkse laatromantiek. Voor de pauze speelt de twaalfkoppige Gruppo Montebello een romantische suite van Max Reger, bewerkt door Arnold Schönberg en Rudolf Kolisch. Na de pauze klinken de Kindertotenlieder van Mahler en het Vorspiel en de Liebestod uit Tristan und Isolde van Richard Wagner, net als Mahlers liederen bewerkt door Reinbert de Leeuw. Alle werken staan onder leiding van Henk Guittart, behalve dirigent ook artistiek leider van het festival.

Het programma is op vrijdag 19 augustus te horen in de St. Janskerk in Maastricht en op 20 augustus in het Theater Heerlen. Op 22 augustus zendt Radio 4 een opname van het concert uit.

Zie voor meer informatie de website van het Orlando Festival.

Vorig artikel

Cd-zomer: Liefde volgens Simone Kermes

Volgend artikel

Opera in de media: week 33

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Ankie weltevrede
    20 augustus 2016 at 12:34

    Henk Neven: magistrale zanger die het hart van de muziek(en de toehoorder) weet te raken als geen ander!!!