Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

De Munt opent seizoen met nieuwe Macbeth

Brussel5 september 2016 1 reactie

De Munt in Brussel brengt op 13 september een nieuwe productie van Verdi’s Macbeth in première, geregisseerd door Olivier Fredj en gedirigeerd door Paolo Carignani. Het operahuis omschrijft de voorstelling als een “surrealistische nachtmerrie”.

Promobeeld van Macbeth bij de Munt. (© Todd Hido)

Promobeeld van Macbeth bij de Munt. (© Todd Hido)

Giuseppe Verdi baseerde meerdere opera’s op de toneelstukken van William Shakespeare. Daaronder Macbeth, een werk dat in 1847 in première ging in Florence. De opera vertelt hoe de veldheer Macbeth de macht grijpt in Schotland, gepusht en geholpen door zijn koelbloedige vrouw, Lady Macbeth.

De jonge Brits-Franse theatermaker Olivier Fredj vat de opera op als “één lange nachtmerrie, vol machtshonger, terreur en driften”, zo beschrijft de Munt. “ De grenzen tussen realiteit en fantasiewereld vervagen; angst en twijfel leiden naar de monsterlijke duisternis in het hart van elke mens.”

Fredj werkt samen met Jean Lecointre, die een “digitale collage” verzorgd. Hun muzikale partner is dirigent Paolo Carignani, een specialist in het Italiaanse repertoire. Hij debuteert in de Munt.

Bariton Scott Hendricks vertolkt de rol van Macbeth. Naast hem staat Béatrice Uria-Monzon als Lady Macbeth. Andere rollen zijn er voor onder anderen Carlo Colombara (Banco), Andrew Richards (Macduff) en Julian Hubbard (Malcolm).

Macbeth gaat op 13 september in première in het Muntpaleis en is daar tot en met 29 september te zien. Zie voor meer informatie de website van de Munt.

door

1 reactie »

  • Stefan Caprasse zei:

    Soms beetje (te) grotesk, maar mooie momenten…

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.