BinnenkortNieuws

Opera Zuid brengt jeugdtheateropera

Voordat Opera Zuid met Le nozze di Figaro zijn eerste grote operaproductie presenteert, brengt het in september, oktober en november een paar voorstellingen van de nieuwe jeugdtheateropera De Prins op het Knappe Paard, een samenwerking met Het Laagland.

Promobeeld van De Prins op het Knappe Paard.
Promobeeld van De Prins op het Knappe Paard.

Opera Zuid omschrijft De Prins op het Knappe Paard als “een sprookjesachtige jeugdtheateropera over de liefde”. “In sprookjes komt het altijd goed. En ze leefden nog lang en gelukkig! Maar misschien vindt Sneeuwwitje de prins die haar wakker maakt helemaal niet leuk. Of misschien wil de kikker liever niet door een prinses gekust worden…”

De Prins op het Knappe Paard wil afrekenen met de mierzoete romantiek van veel sprookjes en de liefde tonen met alle mankementen die erbij horen. De theaterstijl van Het Laagland wordt daarvoor gecombineerd met de operastijl van Opera Zuid.

Het concept van de productie komt van regisseur Lennart Monaster. Hij zet bekende sprookjesfiguren samen in één voorstelling met barokmuziek, drie zangers, drie acteurs en vier muzikanten. Als zangers treden Janneke Schaareman, Samuel Namotte en Paula Stemkens op. Het muzikale ensemble staat onder leiding van accordeonist Rik Cornelissen.

De Prins op het Knappe Paard beleeft op 24 september een try-out in Schouwburg De Domijnen in Sittard en gaat op 27 september in dezelfde schouwburg in première. Daarna zijn er voorstellingen in AINSI in Maastricht (26 oktober) en nogmaals in Schouwburg De Domijnen (18 november). Op afspraak zijn daarnaast schoolvoorstellingen en workshops mogelijk.

Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Nieuw werk van De Raaff in première

Volgend artikel

Opera in de media: week 38

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.