Binnenkort

Win kaarten: Prohaska in Amsterdam

Anna Prohaska en barokensemble Il Giardino Armonico brengen op dinsdag 27 september een programma rond Dido en Cleopatra in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Doe mee aan de actie van Place de l’Opera en maak kans op vrijkaarten.

Anna Prohaska. (© Harald Hoffmann / DG)
Anna Prohaska. (© Harald Hoffmann / DG)

“Allebei waren ze koningin, en allebei gingen ze ten onder aan de liefde.” Zo introduceert het Concertgebouw het programma ‘Dido en Cleopatra’. De twee vrouwen inspireerden vele componisten en dat willen Anna Prohaska en Il Giardino Armonico laten horen.

Op het programma staan fragmenten uit onder meer Dido and Aeneas van Purcell, Dido, Königin von Carthago van Graupner, Giulio Cesare in Egitto van Sartorio, The Tempest van Locke, Didone abbandonata van Hasse en Giulio Cesare van Händel. Daaronder het wereldberoemde lamento ‘When I am laid’.

Il Giardino Armonico staat onder leiding van Giovanni Antonini, specialist in de authentieke uitvoeringspraktijk. Dezelfde formatie begeleidde Prohaska ook bij het opnemen van haar nieuwste cd Serpent & Fire, die eveneens om Dido en Cleopatra draait.

Prohaska is een Oostenrijkse sopraan met een grote staat van dienst. Al op haar zeventiende trad ze op bij de Komische Oper in Berlijn en in de jaren daarna vestigde ze snel haar naam. De afgelopen jaren was ze regelmatig in het Concertgebouw te gast (bekijk ook het YouTube-portret dat Place de l’Opera eerder van haar maakte).

Place de l’Opera organiseert een vrijkaartenactie rond het optreden van Prohaska. Stuur om mee te doen voor zaterdag 24 september 10.00 uur een e-mail naar redactie@operamagazine.nl met daarin uw naam en de vermelding ‘Actie Prohaska’.

Onder de inzenders worden 2 x 2 vrijkaarten verloot. De winnaars krijgen op zaterdagmiddag 24 september bericht.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Opera per Tutti begint nieuw seizoen

Volgend artikel

Subsidie voor Opera Zuid en OPERA2DAY

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.