BinnenkortNieuws

Sopraan Emma Kirkby terug in het land

Vorig jaar maakte Emma Kirkby samen met luitist Jakob Lindberg een tour langs vijf Nederlandse concertzalen. Dit najaar komt ze terug met een programma met het ensemble London Baroque. Ze doet van 6 t/m 8 oktober drie zalen aan.

Emma Kirkby. (© Bibi Basch)
Emma Kirkby. (© Bibi Basch)

De Britse zangeres Emma Kirkby is befaamd om haar werk in de oude muziek. Ze maakte meer dan honderd opnamen en trad overal ter wereld op. London Baroque is een gerenommeerd Engels barokensemble, dat zich al sinds 1978 inzet voor de authentieke uitvoeringspraktijk.

In het programma van Kirkby en London Baroque, getiteld The Italian Muse, staan liederen en aria’s uit twee eeuwen Italiaanse barokmuziek centraal. Kirkby zingt onder meer fragmenten uit opera’s van Cima, Cavalli, Monteverdi, Händel en Geminiani. “Het is een belevenis om Emma Kirkby in dit repertoire te horen schitteren”, schrijft de Nieuwe Kerk in Den Haag, één van de zalen die de zangeres de komende tijd te gast heeft.

London Baroque wisselt de vocale elementen af met instrumentale werken, waaronder triosonates van Corelli en Händel en een cellosonate van Geminiani.

Kirkby en London Baroque beginnen hun tournee op 6 oktober in ’t Huis te Poort in Schiedam en doen daarna de Nieuwe Kerk in Den Haag (7 oktober) en de Koepelkerk in Arnhem (8 oktober) aan.

Vorig artikel

Opera in de media: week 40

Volgend artikel

Doelen trapt Shakespeare-serie af

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.