BinnenkortNieuws

Maarten Engeltjes op tournee met Winterreise

Countertenor Maarten Engeltjes en pianist Jan-Paul Grijpink maken vanaf 6 februari een tournee met Schuberts liederencyclus Winterreise langs Tilburg, Den Haag, Amsterdam en Nijmegen.

Maarten Engeltjes. (© Marco Borggreve)

Niet uniek, wel zeldzaam: Schuberts beroemde liederencyclus Winterreise, geschreven op 24 gedichten van Wilhelm Müller, wordt niet vaak gezongen door een countertenor. Maarten Engeltjes heeft een fascinatie voor de cyclus en brengt nu tijdens vier concerten zijn interpretatie “om te bewijzen dat Winterreise wel degelijk ook geschikt is voor zijn stemtype”, aldus het Muziekgebouw aan ’t IJ, één van de zalen waar Engeltjes en Grijpink te gast zijn.

Bij het Muziekgebouw is Engeltjes dit seizoen ‘Zielsverwant’. Hij speelt een hoofdrol in verschillende concerten, waaronder de uitvoering van Winterreise (8 februari).

Andere concertzalen op de tourlijst zijn de Concertzaal Tilburg, de Nieuwe Kerk in Den Haag en De Vereeniging in Nijmegen.

Zie voor meer informatie de website van Maarten Engeltjes.

Vorig artikel

Opera in de media: week 6 van 2020

Volgend artikel

Opera Vlaanderen speelt zeldzame Schreker

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.