BinnenkortNieuws

Doelen trapt Shakespeare-serie af

De Doelen in Rotterdam trapt op 7 oktober een vierdelige theatrale concertserie af rond het toneelstuk The Tempest van Shakespeare. De serie, getiteld Stormy Weather, is een bijdrage aan de herdenking van de vierhonderdste sterfdag van de wereldberoemde dichter.

Capella de la Torre. (© Thorsten Eichhorst)
Capella de la Torre. (© Thorsten Eichhorst)

De titel Stormy Weather is ontleend aan een liedje van Harold Arlen uit The Great American Songbook. Onder die naam wil De Doelen een seizoen lang in woord, spel en muziek het “raadselachtige universum” van Shakespeares late, korte toneelstuk The Tempest verkennen.

Neil Wallace, hoofd programmering van De Doelen, en Jos Groenier, musicus, ontwerper en toneelmaker, hebben vier projecten samengesteld waarin alle thema’s en personages uit The Tempest onder de loep genomen worden, telkens met andere muziek en andere ensembles.

Deel één van de serie is gelabeld ‘If love…’: de dagen van Miranda en Ferdinand. De regie van Groenier wordt uitgespeeld door diverse acteurs en van muziek voorzien door het blazersensemble Capella de la Torre onder leiding van Katharina Bäuml. De Belgische sopraan Cécile Kempenaers verzorgt de zang.

Het accent in de muziek ligt op renaissancemuziek. Er staan stukken van Gibbons, Arcadelt, Ghizzolo en Arbeau op het programma, evenals improvisaties en werken van Holborne en Ortiz.

Het eerste deel van Stormy Weather wordt uitgevoerd in de Jurriaanse Zaal en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Sopraan Emma Kirkby terug in het land

Volgend artikel

Dynamische tweede editie Alba Rosa Viva!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.