BinnenkortNieuws

Van Aken geeft masterclass in Den Haag

Frank van Aken geeft op 5 en 6 november een masterclass in Den Haag, georganiseerd door de Stichting Vocale Muziek. De tenor neemt twaalf zangers onder zijn hoede. Met hen richt hij zich op het grote operarepertoire, waaronder dat van Wagner. Publiek is welkom.

Tenor Frank van Aken.
Tenor Frank van Aken.

Voor de tweedaagse masterclass zijn zowel beroepszangers als vakstudenten en amateurs geselecteerd. De twaalf uitverkoren zangers gaan onder leiding van Frank van Aken werken aan opera’s met groot orkest. “Hoe gebruik je je stem daarbij? Hoe voorkom je dat je uitgeput raakt? Hoe kun je met groot volume toch nuances aanbrengen?” zo beschrijft de Stichting Vocale Muziek.

Richard Wagner krijgt uitgebreide aandacht tijdens de masterclass. Met Wagner viert Van Aken zijn grootste successen. De tenor zong rollen als Lohengrin, Tannhäuser, Siegmund en Parsifal. Met Tannhäuser debuteerde hij bij de Bayreuther Festspiele, het Gran Teatre del Liceu en het Festspielhaus Baden-Baden. Met zijn vertolking van Siegmund bereikte hij onder meer de Scala in Milaan en de Metropolitan Opera in New York.

Van Akens masterclass vindt plaats in het Sufi Centrum in Den Haag. Het programma op zaterdag duurt van 10.00 tot 18.00 uur, het programma op zondag van 14.00 tot 21.00 uur. Maaltijden zijn inbegrepen voor alle aanwezigen, ook voor het publiek. Toeschouwers kunnen een dagkaart (25 euro) of een weekendkaart (40 euro) kopen.

Zie voor meer informatie de website van de Stichting Vocale Muziek.

Vorig artikel

Westbroek zingt Puccini's Manon bij DNO

Volgend artikel

Opera in de media: week 41

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.