BinnenkortNieuws

Lucy Crowe geeft liedrecital in Kleine Zaal

De Britse sopraan Lucy Crowe en haar vaste pianiste Anna Tilbrook geven op maandag 31 oktober een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Op het programma staat repertoire van onder anderen Purcell, Schubert, Debussy en Strauss.

Lucy Crowe. (© Marco Borggreve)
Lucy Crowe. (© Marco Borggreve)

Lucy Crowe is “één van de belangrijkste lyrische sopranen van dit moment”, stelt het Concertgebouw. De zangeres uit Staffordshire zong zichzelf in de picture met barokproducties bij de English National Opera in Londen en trad daarna op bij grote huizen als het Royal Opera House, de Deutsche Oper Berlin en de Metropolitan Opera.

Naast opera neemt het lied een belangrijke plek in Crowes agenda in. Ze is regelmatig te gast in de Wigmore Hall in Londen en vertoonde ook in Carnegie Hall in New York haar liedkunsten. Met haar optreden in de Kleine Zaal geeft ze haar eerste Concertgebouw-recital.

Pianiste Anna Tilbrook is bekend van samenwerkingen met zangers als James Gilchrist, Emma Bell, Barbara Hannigan, Mark Padmore en Ian Bostridge. Samen met Crowe duikt ze in repertoire van Purcell, Britten, Schubert, Richard Strauss, Debussy en Walton.

Van Britten klinken verschillende Folk Song Arrangements, van Strauss staan onder meer het bekende ‘Morgen’ en ‘Cäcilie’ op het programma en van Schubert worden onder meer ‘An den Mond’ en ‘Nacht und Träume’ uitgevoerd.

Het recital van Crowe en Tilbrook begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Nabucco: Leo Nucci kan het nog steeds

Volgend artikel

Fabius en Krisna verzorgen OperaLunch

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.