BinnenkortNieuws

Gooise Operette jubileert met Fledermaus

De Gooise Operette bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat met een productie van Die Fledermaus van Johann Strauss jr. De operette der operettes wordt op 28, 29 en 30 oktober opgevoerd in Spant! in Bussum.

Het Utrechtsch Studenten Concert en de Gooise Operette in repetitie voor Die Fledermaus. (© Jan Dolman)
Het Utrechtsch Studenten Concert en de Gooise Operette in repetitie voor Die Fledermaus. (© Jan Dolman)

De Gooise Operette is één van de weinige overgebleven operettegezelschappen in Nederland. Het amateurgezelschap produceert ieder jaar een volledig geënsceneerde operette in Spant! en brengt daarnaast verschillende operetteconcerten.

Ruther van Leyden is al tien jaar dirigent van de Gooise Operette. Hij zal ook Die Fledermaus leiden. Hij staat daarbij voor het Utrechtsch Studenten Concert en een cast met voornamelijk solisten uit eigen huis.

De regie van Strauss’ bekendste theaterwerk komt van Martin Pleyte. Hij “flirt met alle ingrediënten die Die Fledermaus maken tot dé operette der operettes”, aldus de Gooise Operette. “Moeiteloos wordt tijdens deze voorstelling personeel ‘downstairs’ gecombineerd met alle verwikkelingen tussen de overspelige en flirtende vrouw en heer des huizes ‘upstairs’.”

Zie voor meer informatie over de voorstellingen de website van de Gooise Operette.

Vorig artikel

Fabius en Krisna verzorgen OperaLunch

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Ruth, Billy en Fritz

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.