BinnenkortNieuws

Bartoli zingt Händel in Concertgebouw

Cecilia Bartoli vertolkt op dinsdag 15 november operaheldinnen van Händel in het Concertgebouw in Amsterdam. De mezzosopraan wordt begeleid door Les Musiciens du Prince onder Ada Pesch.

Cecilia Bartoli. (© Decca / Uli Weber)
Cecilia Bartoli. (© Decca / Uli Weber)

De wereldwijd veelgevraagde mezzosopraan Cecilia Bartoli is dit seizoen tweemaal te gast in het Concertgebouw. In februari viert ze met La Cenerentola haar twintigjarig Concertgebouw-jubileum, omringd door een eersteklas cast. In november heeft ze het podium voor zich alleen.

Bartoli geeft in haar nieuwe programma klank aan de hartstocht, moed en wilskracht van de heldinnen van Händel. Zo zingt ze muziek van de tovenares Alcina en van de Egyptische koningin Cleopatra. Ook de nimf Daphne en de hartstochtelijke Armida komen voorbij. “Bartoli op haar best: verleidelijk, furieus, gepassioneerd en ontroerend”, belooft het Concertgebouw.

De solo’s van Bartoli worden afgewisseld met instrumentale werken van Händel, zoals de Sinfonia uit Solomon, delen uit het Hoboconcert in g en de ouvertures van Rinaldo en Ariodante. De muziek komt voor rekening van Les Musiciens du Prince, een barokensemble dat bestaat uit musici van de Opéra de Monte-Carlo, een operahuis waar Cecilia Bartoli artistiek leider is. Violiste Ada Pesch heeft de muzikale leiding.

Zie voor meer informatie over het optreden van Cecilia Bartoli de website van het Concertgebouw.

Hieronder een voorproefje: Bartoli zingt ‘Lascia la spina’ uit Il Trionfo del Tempo e del Disinganno:

Vorig artikel

Matinee brengt première Parnasso in festa

Volgend artikel

Overdadig requiem voor Jheronimus Bosch

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Rudolph Duppen
    7 november 2016 at 14:49

    In Preludium staat gedeeltelijk een ander programma vermeld dan hierboven beschreven. Aria’s uit Il Trionfo del Tempo e del disinganno, Aci, Galatea e Polifemo, Amadigi di Gaula, Teseo en Semele.