BinnenkortNieuws

Behle zingt Winterreise in Concertgebouw

Tenor Daniel Behle zingt op dinsdag 10 januari de bekende liederencyclus Winterreise in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Hij zingt Schuberts werk in een eigen arrangement voor pianotrio.

Tenor Daniel Behle. (© Marco Borggreve)
Tenor Daniel Behle. (© Marco Borggreve)

De Duitse tenor Daniel Behle is van veel markten thuis. Hij zingt concertrepertoire, liederen en opera’s en bestrijkt daarbij vrijwel alle stijlperioden, van barok tot hedendaags. Met optredens bij onder meer de Salzburger Festspiele en het Festival d’Aix-en-Provence heeft hij zijn naam de afgelopen jaren gevestigd. In 2017 komen daar debuten in Rome, Leipzig, Wenen en Berlijn bij. Ook maakt hij dit jaar zijn debuut bij de Bayreuther Festspiele, als David in Die Meistersinger von Nürnberg.

Behle componeert ook. Mijlpaal in zijn carrière als componist is zijn bewerking van Franz Schuberts cyclus Winterreise voor tenor, piano, cello en viool. Het arrangement was eerder te horen in Wigmore Hall in Londen en bij WDR Köln en komt nu naar het Concertgebouw, een zaal waar Behle ook nog niet eerder te gast was.

De tenor werkt voor de uitvoering samen met het Schnyder Trio, genoemd naar pianist Oliver Schnyder. De cello en de viool “verrijken zowel de vocale lijn als de pianopartij”, aldus het Concertgebouw.

De uitvoering van Winterreise begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder de trailer van Behles Winterreise:

Vorig artikel

Kremer soleert bij Het Gelders Orkest

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Plácido, Jonas en Bryn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.