Home » Binnenkort, Nieuws

Bostridge en Drake geven drie liedrecitals

4 januari 2017

door

Tenor Ian Bostridge en pianist Julius Drake maken van 9 tot en met 13 januari een kleine recitaltournee door Nederland. In Nijmegen brengen ze Schumann en Brahms, in Amsterdam en Utrecht Haydn en Britten.

Ian Bostridge. (© Simon Fowler)

Ian Bostridge. (© Simon Fowler)

Ian Bostridge en Julius Drake behoren tot de crème de la crème van de liedwereld. Bostridges vertolkingen worden wereldwijd geroemd, Drake is een geliefd begeleider van tal van zangers van naam. Beide artiesten treden regelmatig op in Nederland.

Op 9 januari brengt het duo liederen van Schumann en Brahms in De Vereeniging in Nijmegen. Op het programma staat onder meer de cyclus Dichterliebe van Schumann.

Op 11 en 13 januari treden de twee op in respectievelijk het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht. Het programma in die beide zalen is gewijd aan Engelstalig liedrepertoire, met 5 English Canzonettas van Joseph Haydn en drie reeksen van Benjamin Britten: Winter Words, Realizations from Harmonia Sacra en The Holy Sonnets of John Donne.

Het concert in Amsterdam maakt deel uit van de Serie Grote Zangers en wordt voorafgegaan door een voorprogramma van twee jonge artiesten.

Zie voor meer informatie over de recitals de websites van De Vereeniging, het Muziekgebouw aan ’t IJ en TivoliVredenburg.

Hieronder een voorproefje: Bostridge en Drake in actie bij VPRO Vrije Geluiden:

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.