BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Munt mengt circus en opera in Daral Shaga

De Munt brengt vanaf 11 januari vijf voorstellingen van de moderne tragedie Daral Shaga van Kris Defoort, Laurent Gaudé en Fabrice Murgia. In de productie worden opera, circus en video met elkaar vermengd.

Scène uit Daral Shaga. (© Hubert Amiel)
Scène uit Daral Shaga. (© Hubert Amiel)

Daral Shaga gaat over de lotgevallen van migraten die huiswaarts keren of onderweg zijn naar een betere toekomst. Componist Kris Defoort en librettist Laurent Gaudé bundelden voor dit werk hun krachten met Fabrice Murgia, volgens de Munt “één van de opvallendste Belgische regisseurs van zijn generatie”. De opera ging in 2014 in première in Limoges.

De Munt belooft een voorstelling met opera, circus en video. “Met circusartiesten maakt Murgia krachtige beelden, ondersteund door een partituur die jongleert tussen jazz en verwijzingen naar de barok”, beschrijft het operahuis. “Zangers, musici en acrobaten verlenen een stem aan hen die door het hekwerk zijn gemuilkorfd en verwond.”

De ‘opéra circassien’, zoals het werk wordt genoemd, staat onder artistieke leiding van Philippe de Coen. De zang wordt verzorgd door Silbersee, aangevuld door Michaela Riener, Maciej Straburzynski en Tiemo Wang.

Daral Shaga wordt uitgevoerd in het Théâtre National in Brussel. Er zijn vijf voorstelling van 11 tot en met 15 januari. Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Vorig artikel

Dirigent Georges Prêtre overleden

Volgend artikel

Opera in de media: week 2

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Tim
    6 januari 2017 at 11:29

    Het getuigt eigenlijk wel van een goed gevoel voor humor dat ze een opera met circus-elementen op de buhne zetten in het Nationaal Theater terwijl alle andere voorstellingen plaatsvinden in een circustent (sorry, het Muntpaleis)op Tour en Taxis waar ze al twee jaar in bivakeren!