BinnenkortNieuws

Connolly keert terug in het Concertgebouw

Mezzosopraan Sarah Connolly keert op 14 februari na twee jaar terug in het Concertgebouw in Amsterdam voor een liedrecital, begeleid door pianist Julius Drake. De Britse zangeres zingt onder meer Lieder eines fahrenden Gesellen van Gustav Mahler.

Sarah Connolly. (© Peter Warren)
Sarah Connolly. (© Peter Warren)

Sarah Connolly is een naam die geen toelichting behoeft. Ze heeft zowel op het operatoneel als op het concertpodium alles bereikt waar een zanger van kan dromen.

Haar nieuwe programma in het Concertgebouw draait om Gustav Mahler en zijn Lieder eines fahrenden Gesellen, een cyclus die tussen 1883 en 1885 tot stand kwam en vier liederen omvat. De teksten zijn deels door de componist zelf geschreven en deels overgenomen uit de bundel Des Knaben Wunderhorn. Ze draaien om het verlies van een geliefde.

Connolly en Julius Drake vullen Mahlers werk aan met liedrepertoire van Schumann, Debussy, Poulenc, Ireland, Gurney en Bridge. Daaronder Gedichte der Königin Maria Stuart, de laatste liederencyclus van Schumann.

Het optreden van Connolly en Drake begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een voorproefje: ‘Ich bin der Welt abhanden gekommen’ van Mahler.

Vorig artikel

NTR ZaterdagMatinee speelt Nixon in China

Volgend artikel

Bartoli viert jubileum met La Cenerentola

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.