BinnenkortNieuws

Bartoli viert jubileum met La Cenerentola

Op woensdag 15 februari staat Cecilia Bartoli voor de 25ste keer in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze viert die mijlpaal met een volledige uitvoering van één van haar favoriete opera’s: La Cenerentola. Les Musiciens du Prince begeleiden de semiscenische uitvoering.

Cecilia Bartoli. (© Decca / Uli Weber)
Cecilia Bartoli. (© Decca / Uli Weber)

La Cenerentola is Rossini’s vertelling van het bekende sprookje van Assepoester. De opera is zeer populair en wordt ieder seizoen door vele operahuizen geprogrammeerd. Cecilia Bartoli vierde al vroeg in haar carrière successen met de hoofdrol van Angelina (Assepoester) en is die partij altijd blijven zingen.

Bartoli debuteerde in 1996 in het Concertgebouw en keerde daar minstens één keer per jaar terug voor concerten. Meestal solo, maar dit keer dus met een flinke cast, met onder anderen Edgardo Rocha als prins Ramiro, veteraan Alessandro Corbelli als Dandini en Carlos Chausson als Don Magnifico.

Voor de orkest- en koorpartij heeft Bartoli Les Musiciens du Prince en het koor van de Opéra de Monte-Carlo, waar de diva artistiek directeur is, gevraagd. Zij staan onder leiding van Gianluca Capuano.

De uitvoering in de Grote Zaal wordt van een mise-en-scene voorzien door Claudia Blersh. Luigi Perego verzorgt de kostuums.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een eerder optreden van Bartoli als Angelina. Ze zingt de showaria ‘Non più mesta’.

Vorig artikel

Connolly keert terug in het Concertgebouw

Volgend artikel

Michelle Mallinger zingt Piaf & Poulenc

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Gert-Jan
    14 februari 2017 at 12:01

    Geweldig! Eindelijk de kans om Bartoli weer eens in een volledige rol in Nederland te horen!