BinnenkortNieuws

Duo Moksha op tournee met liedprogramma

Mezzosopraan Esther Kuiper en pianist Florent Mourier – het Duo Moksha – gaan de komende weken in het kader van het Tour & Award-traject van Dutch Classical Talent op tournee langs verschillende concertzalen met een liedprogramma rond Emily Dickinson en Pauline Viardot.

Dutch Classical TalentDutch Classical Talent is een promotietraject voor jong, klassiek talent in Nederland. Een vakjury kiest vier finalisten, die het Tour & Award-traject doorlopen. Naast coachings en optredens op Radio 4 bestaat dat traject uit een tournee langs elf concertzalen, uitlopend op de finale in TivoliVredenburg op 30 april. De winnaar krijgt 10.000 euro, een optreden in het Concertgebouw, een naamsvermelding in de Eregalerij van de Kleine Zaal van het Concertgebouw en een sculptuur van Marianne Houtkamp.

Esther Kuiper en Florent Mourier hebben voor hun tournee een programma samengesteld rond Emily Dickinson, één van de belangrijkste Amerikaanse dichters, en Pauline Viardot, een beroemde zangeres, componiste en pianiste uit de negentiende eeuw. Dickinson schreef bijna 1.800 gedichten, Viardot was de muze van componisten als Chopin, Leszt, Brahms en Berlioz.

Dickinson en Viardot stelden hun leven in het teken van de kunst. Kuiper en Mourier hebben daarom voor de titel Vissi d’Arte gekozen. Aan de hand van het werk en leven van de twee vrouwen hebben ze repertoire van onder anderen Liszt (de Tre Sonetti di Petrarca), Debussy en Robin de Raaff (Emily Dickinson Songs) geselecteerd. Er klinkt ook een stuk van Viardot zelf (‘Faible Coeur’).

Esther Kuiper begon als jazzzangeres, maar stapte over naar het klassieke zangvak. In 2014 was ze finaliste van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Mourier studeert aan het Conservatorium van Amsterdam en won in 2013 de derde prijs op het Internationaal Piano Concours in Rome.

Kuiper en Mourier begonnen hun tournee afgelopen zaterdag in Apeldoorn. Zondag vervolgen ze de reeks met een optreden in Tilburg en daarna volgen concerten in onder meer het Concertgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en Muziekgebouw Eindhoven.

Zie voor meer informatie de website van Dutch Classical Talent.

Vorig artikel

“Rudolf Jansen is de superbegeleider”

Volgend artikel

Roderick Williams geeft Engels liedrecital

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.