BinnenkortNieuws

Roderick Williams geeft Engels liedrecital

Bariton Roderick Williams zingt op dinsdag 4 april liedrepertoire van Britten, Gurney en Vaughan Williams in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Pianist Iain Burnside begeleidt.

Roderick Williams. (© Benjamin Ealovega)
Roderick Williams. (© Benjamin Ealovega)

De Britse Roderick Williams zoekt graag naar minder voor de hand liggend repertoire. In Amsterdam “diept hij een reeks Engelse juweeltjes op”, aldus het Concertgebouw.

Het recital focust op liederen uit de twintigste eeuw. Het programma opent met Benjamin Brittens bewerking van ‘Let the dreadful engines of eternal will’ van Henry Purcell, gevolgd door vier liederen van componist/dichter Ivor Gurney.

Na Brittens Songs and Proverbs of William Blake sluit Williams af met “een reis door het Engelse landschap”: Songs of Travel van Vaughan Williams. Het Concertgebouw omschrijft het als een “laatromantische zoektocht naar het ik”.

Het optreden van Roderick Williams en de Schotse pianist Iain Burnside begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Duo Moksha op tournee met liedprogramma

Volgend artikel

Operadagen presenteert twaalfde editie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.