Home » Binnenkort, Nieuws

Reisopera herneemt pocketversie Bohème

Den Haag16 juni 2017 Geen reacties

De Nederlandse Reisopera is op 23 en 24 juni te gast op het Festival Classique in Den Haag met zijn pocketversie van Puccini’s geliefde opera La bohème. Zinzi Frohwein en en Tadeusz Szlenkier zingen de hoofdrollen.

Affichebeeld van La bohème. (© Nederlandse Reisopera)

De Reisopera introduceerde in 2012 zijn pocketversie van La bohème, een bewerking van een uur, gemaakt door regisseur Christian Carsten en pianist Hans Schellevis. De productie keert in het kader van het Festival Classique terug, met twee uitvoering in het Kurhaus in Scheveningen.

Met de pocketopera wil de Reisopera jonge operatalenten in de spotlights zetten. De cast bestaat uit onder anderen Tadeusz Szlenkier (Rodolfo), Zinzi Frohwein (Mimì), Gurgen Beveyan (Marcello) en Thembinkosi Magagula (Musetta). Bas-bariton Jasper Leever, die op het punt staat naar Verbier te vertrekken voor de zomeracademie van het Zwitserse festival, zingt Colline. William Shaw begeleidt op de vleugel.

Zie voor meer informatie over de uitvoeringen de website van de Nederlandse Reisopera. Zie ook de website van het Festival Classique.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.