BinnenkortNieuws

Hortus Festival brengt kameropera Érards

Het Hortus Festival presenteert van 19 juli tot en met 27 augustus zijn veertiende editie. Thema is ‘Kroonjuwelen’. Onderdeel van de programmering is de kameropera La vie et mort d’Érard van Robin de Raaff, die in mei in première ging bij Operadagen Rotterdam.

Het DoelenEnsemble. (© Anne Meyer)

Het Hortus Festival is “Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek”, aldus de organisatie. Het festival brengt tientallen concerten in de oranjerieën en palmenkassen van Hortus Botanicus Amsterdam, Leiden en Haren, de Oude Hortus in Utrecht en het Belmonte Arboretum in Wageningen.

Voor operaliefhebbers zijn er in alle vijf de speelsteden voorstellingen van La vie et mort d’Érard. De kameropera vertelt het verhaal van de pianobouwersfamilie Érard, die grote betekenis had voor de ontwikkeling van de piano. Het stuk is gebaseerd op onlangs teruggevonden brieven van de familie. De uitvoering wordt net als bij Operadagen Rotterdam verzorgd door het DoelenEnsemble. Sopraan Rianne Wilbers zingt de rol van Camille Érard.

Het festival brengt verder onder meer de voorstelling Le piano Carré (een concert van pianist Maarten van Veen op een Érard-tafelpiano) en een liedrecital van mezzosopraan Elsbeth Gerritsen en pianist Riko Fukuda. Het recital draait om de roos. Het duo brengt repertoire van Schubert, Schumann, Brahms, Schönberg, Barber, Berlioz en vele andere componisten.

Zie voor de speeldata en de rest van het programma de website van het Hortus Festival.

Vorig artikel

Domingo maakt comeback in München

Volgend artikel

Lilian Farahani tekent in Bern

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.