BinnenkortNieuws

Burggraaf zingt nachtmuziek bij Robeco

Mezzosopraan Cora Burggraaf, cellist Pieter Wispelwey en pianist Ed Spanjaard brengen op 15 juli het programma Dream with me in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Het bestaat uit nachtmuziek van componisten als Brahms en Chopin.

Cora Burggraaf. (© Merlijn Doomernik)

“Stukken om bij weg te mijmeren”, dat belooft het Concertgebouw in dit concert, dat deel uitmaakt van de Robeco SummerNights. Burggraaf, Wispelwey en Spanjaard richten zich op repertoire rond de nacht, van de hand van Brahms, Dvořák, Chopin, Sjostakovitsj, Debussy, Massenet en Von Brucken Fock. Ook de Nederlandse componisten Diepenbrock en Bosmans komen voorbij.

Burggraaf, Wispelwey en Spanjaard zijn alle drie gerenommeerde Nederlandse musici. Burggraaf is een bekende naam in de Nederlandse opera- en muziektheaterwereld. De afgelopen jaren bracht ze diverse soloprogramma’s. Wispelwey is één van de bekendste Nederlandse cellisten en Spanjaard is behalve pianist een gevierde dirigent. De drie brengen de stukken van Dream with me in wisselende combinaties.

Het concert begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Na Amsterdam brengt het trio hetzelfde programma op 16 juli in op de Grote Kerk Veere en op 29 oktober in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw Eindhoven.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: René, Lisa en Paul

Volgend artikel

Kross en Ratzke vervolgen samenwerking

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.