BinnenkortNieuws

Taralli zingt Shadow Men in Concertgebouw

Het vocale mannenensemble Taralli bezoekt op maandag 7 augustus het Concertgebouw in Amsterdam. In het kader van de Robeco SummerNights brengen de heren het programma Shadow Men, met fragmenten uit het operarepertoire, van Monteverdi tot Irving Berlin.

De heren van Taralli. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Taralli is een nieuw ensemble met vertrouwde namen uit de Nederlandse operawereld: tenor Marcel Reijans (de initiatiefnemer), tenor Jan-Willem Schaafsma, bariton Robbert Muuse en bas-bariton Frans Fiselier. Ze worden begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren, die onlangs in de eerste aflevering van Studio Nibelheim uitgebreid aan het woord kwam.

In Shadow Men dalen de vier zangers af “naar onderbuik en onderwereld”. De focus ligt op stoere heren en vrouwelijke iconen uit vierhonderd jaar opera. Het programma bevat barokke fragmenten, onder meer uit L’incoronazione di Poppea van Monteverdi en Giulio Cesare in Egitto van Händel, mozartiaanse uitspattingen, onder meer uit Don Giovanni, Le nozze di Figaro en Così fan tutte, en nog tal van smaken en stijlen, zoals een stuk uit Annie get your gun van Irving Berlin, het bekende ‘Largo al factotum’ uit Il barbiere di Siviglia en de operettemedley Wiener Wurst van Wijnand van Klaveren.

Shadow Men wordt om 20.00 uur uitgevoerd in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw. Lees ook het interview met oprichter Marcel Reijans dat Place de l’Opera vorig jaar publiceerde.

Het programma is ook te zien op 1 augustus tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen.

Hieronder een introductiefilmpje van Taralli:

Vorig artikel

Cd-zomer: Lezhneva ontdekt Graun

Volgend artikel

Opera in de media: week 31

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.