AchtergrondFeatured

Nieuwe podcast: Studio Nibelheim

De podcast van Place de l’Opera is vernieuwd en heet vanaf nu Studio Nibelheim. De hoofdgast in de eerste aflevering is Maurice Lammerts van Bueren: pianist, liedbegeleider, arrangeur en nog heel veel meer. Hoor waarom hij als jonge pianoleerling een bijzondere verjaardagswens had: mogen stoppen met pianoles.

Maurice Lammerts van Bueren. (© Place de l’Opera)

In de eerste aflevering van Studio Nibelheim zijn we in de studeerkamer van Maurice Lammerts van Bueren, die ooit wilde stoppen met pianoles. Hij kwam op dat besluit terug, volgde het conservatorium in Amsterdam en is inmiddels een gewaardeerd kamermusicus en liedbegeleider.

Hij ontdekte de muziek van de Amerikaanse componist Jake Heggie, nam diens werk op met Henriette Feith en Angelika Kirschschlager en was samen met sopraan Lilian Farahani de eerste in Nederland die de cyclus Eve-Song uitvoerde. Een paar weken geleden trof Maurice de componist Jake Heggie voor het eerst, in Berlijn.

Maurice vertelt aan François van den Anker ook over het door hem opgerichte Coco Collectief, vijf zangeressen en een pianist. De cd met hun versie van Winterreise komt binnenkort uit. Het gesprek gaat over Winterreise als ‘wandeling’ en over spelen in de openlucht.

Floris Kortie programmeert zo’n openluchtevenement, Wonderfeel, en vertelt over de vocale muziek in zijn Weeshuis van de Hits. Tot slot onthult Maurice een echte ‘guilty pleasure’, een lied van een vocale groep van even geleden.

U kunt de podcast hieronder beluisteren, downloaden of u via Soundcloud abonneren. Voor Android zijn Podcast Addict en BeyondPod veelgebruikte apps. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Vandenhouwe directeur Opera Vlaanderen

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Roele, Juan en Daniel

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.