BinnenkortNieuws

Renée Fleming komt naar Amsterdam

De beroemde Amerikaanse sopraan Renée Fleming komt op 28 augustus naar het Concertgebouw in Amsterdam. In het kader van de Robeco SummerNights brengt ze een concert met repertoire van Barber en Strauss.

Renée Fleming. (© Decca / Andrew Eccles)

Ruim een jaar geleden was Renée Fleming voor het laatst in het Concertgebouw. Toen bracht ze met pianist Hartmut Höll een recital met onder meer de cyclus Frauenliebe- und leben. Dit keer treedt ze aan met een voltallig orkest: het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, geleid door Sakari Oramo.

Sopraan en orkest maken in augustus en september een korte tournee door Europa. Na Amsterdam doen ze Londen (in het kader van de BBC Proms), Helsinki en Dortmund aan.

Het Amerikaanse repertoire heeft altijd een grote rol in Flemings carrière gespeeld. In het Concertgebouw zingt ze Knoxville: Summer of 1915 van Samuel Barber, een werk voor solostem uit 1947, gebaseerd op een kort verhaal van James Agee. In het stuk vertelt een jongen over zijn jeugd, “samengebald in één idyllische zomeravond”, aldus het Concertgebouw.

Fleming combineert het werk van Barber met de slotscène uit Richard Strauss’ opera Daphne. Het orkest vult de vocale stukken aan met Beethovens ouverture Leonore en Schumanns derde symfonie, de ‘Rheinische’.

Het optreden van Fleming begint om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Opera in de media: week 33

Volgend artikel

Het twintigste Grachtenfestival is begonnen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.