BinnenkortNieuws

Operagezelschap uit Odessa brengt Turandot

Het Odessa Nationaal Academisch Theater Opera en Ballet gaat vanaf 27 september op tournee door Nederland met een productie van Puccini’s bekende opera Turandot. De Duitse regisseur Christian von Götz verzorgt de enscenering.

Scène uit Turandot van het Odessa Nationaal Academisch Theater Opera en Ballet.

De tournee van het gezelschap uit Odessa (Oekraïne) wordt georganiseerd door Kantor Pos-Music Theatre Stage Management, in samenwerking met het ministerie van cultuur in Oekraïne. Gekozen is voor één van Puccini’s geliefde drama’s: Turandot, waarin een onbekende prins het hart van de ijskoude prinses Turandot probeert te winnen – koste wat kost.

Het koor, ballet en orkest van het Odessa Nationaal Academisch Theater Opera en Ballet reizen naar Nederland voor drie uitvoeringen en naar België voor twee optredens. Igor Chernetski heeft de muzikale leiding. Hij werkt samen met Christian von Götz, een regisseur uit Lübeck, opgeleid in Wenen, bekend van producties in onder meer Keulen, Hamburg, Berlijn en München.

De titelrol wordt afwisselend vertolkt door Natalia Pavlenko en Tatiana Anisimova. De rol van Calaf (de onbekende prins) is bezet met Alexander Schulz en Nikolai Subbota. Zij krijgen het wereldberoemde ‘Nessum dorma’ te zingen. Verder zijn onder anderen Julia Tereschuk (Liu) en Viktor Schevschenko (Timur) te zien en te horen.

De tournee gaat langs het Zuiderstrandtheater in Den Haag (27 september, de opening van het Haagse operaseizoen), Parkstad Limburg Theaters in Heerlen (28 september), de Stadsschouwburg Antwerpen (29 september), het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam (30 september) en het Capitole Gent (1 oktober).

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Matinee opent met zinderende Boccanegra

Volgend artikel

Korngolds Heliane langs Route 66

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.